Dagensret
Efterår 2024
Pris
129 kr voksne
69 kr børn
Menuplan
30/9-4/10 - Crispy chicken med øko timian kartofler og salat
7-11/10 - Øko kikærte gryderet med squash, gulerødder, løg, tomater og øko ris (vegansk)
14-18/10 - Chili con carne med øko ris og tortillachips
21-25/10 - Hjemmelavede spansk tapas
28/10-1/11 - Caribisk kyllingegryde med øko ris og kassava
4-8/11 - Økologisk falafel med spidskålssalat og timiankartofler
11-15/11 - Paprika mørbradgryde med øko ris
18-22/11 - Kylling med øko svampe sauce, bacon og ris
25-29/11 - Øko kikærte gryderet med grønt og øko ris (vegansk)
2-6/12 - Citronkylling med øko ris, oliven og grøntsager
9-13/12 - Knodsellerideller med quinoa, knuste kartofler og salat (vegetar)
16-20/12 - Øko boeuf stroganoff med kartoffelmos
Dagens kager
Efterår 2024
Oktober
Mandag: Gulerodskage
Tirsdag: Peanuttærte med mascarponecreme
Onsdag: Eclairs
Torsdag: Macarons
Fredag: Mango/passion kage
Hver dag tilbyder vi også cookies, gateau marcel, raw bar samt andre hjemmelavede kager!
Torsdag
3. Oktober
kl. 15.45-17.45
Familieworkshop: En på tasken
Gratis entré, med mulighed for fællesspisning i vores hyggelige café efterfølgende. OBS! Kræver tilmelding at deltage.
Find dine billetter her
Drømmer du om at give en aflagt taske nyt liv eller designe en sjov platte til væggen? Eller skal din cykelhjelm tilføres ny grafik?
Arkitekterne Charlotte og Julie fra tegnestuen All About A står klar i dagens genbrugsværksted med Posca tuscher og designtips til alle.
Du er velkommen til at medbringe en taske eller kagetallerken – eller få en i værkstedet. Du får naturligvis dit design med hjem.
Man kan tilkøbe fællesspisning kl. 18:00 i caféen.
Menuen er: Crispy Chicken med økologiske kartoftler og salat. Børn: kr. 69, voksne kr. 129
Lørdag
5. Oktober
kl. 10.00-15.00
STRIKKEFESTIVAL 2024
Oplev - igen i år - den dejligste dag med garn og grin i timevis.
Her er mulighed for at møde broderisten, Trine Runge, for her at lære at både bande og brodere.
Vi har tonsvis af workshop, man kan tilmelde sig, og et stort udvalg af boder med garn, tilbehør og byttebørs.
Bliv klogere på strik og teknikker
Strikkefestivalen byder velkommen til alle garnentusiaster, og giver dig mulighed for at deltage i interessante workshops, hvor der er rig mulighed for at blive klogere på alverdens teknikker.
Du kan lære at strikke mønsterstrik i flere farver, skabe dit eget design eller indfarve dit eget garn.
Og i år har vi bl.a. inviteret Kampp Design til at vise os den tunesiske hæklemetode (workshop)
Vi har workshops, hvor du kan du lære at strikke multipatent og det nye ”assigned pooling”, der er en ny teknik med amerikansk ophav.
Du kan finde smukt garn, finurlige knapper og andet skønt tilbehør fra både Uld la la, Nørkleriet og Fru. Krogh. Eller kom med dine garnrester og byt dem til nyt garn hos genbrugsbutikken ReCrafts. Reglerne er enkle - “du må tage lige så mange gram, som du lægger på bytte-bordet” - så kom med dine rester og byt dem til nye og giv dine garnrester et nyt liv.
Ved boderne kan du blive inspireret og gøre de nødvendige indkøb til fremtidige projekter.
Vi kan i caféen friste med dejlig kaffe og kage samt brunch, når sulten melder sin ankomst.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Lyserød Lørdag på Anaïs Kulturcafé 🩷
Lørdag den 5. oktober er det Lyserød Lørdag 🩷
Lyserød Lørdag er en landsdækkende event under Støt Brysterne kampagnen, der indsamler penge til brystkræftsagen.
Der vil vi støtte fonden ved at tilbyde lyserøde kager og donere 50% af omsætningen fra kagerne til fonden 💕
Arrangementet sker i Anaïs Kulturcafé i Farum Kulturhus. Vi holder åbent fra kl 10-15 🤗
Tirsdag
8. Oktober
kl. 17.00
Fyraftenssang
Gratis entré
Fyraftenssang er en meget smuk og meget stemningsfuld tradition som Ældresagen har gennemført i de sidste 16 år med stadig stigende popularitet.
Arrangørerne finder til hvert arrangement en sangvælger, der udvælger sange fra højskolesangbogen. Valget af sange bliver begrundet, og sangvælgeren fortæller lidt om sig selv. Pianisten sørger for musikalsk ledsagelse på flygelet.
Efter fyraftenssang kan du bestille mad hos Anaïs: se mere her: Anais Kulturcafé (anaiskulturcafe.dk)
Datoerne er:
8. oktober
12. november
10. december
Lørdag
12. Oktober
kl. 11.30
Koncert: Alain Apaloo Trio
Gratis entré
Den Togolesisk fødte musiker Alain Apaloo har blues i sit blod. Han kom til Danmark i 90erne med et brændende ønske om at få en karriere her – og det fik han!
Foruden at have gennemført en uddannelse fra det rytmiske musikkonservatorium, har Alain Apaloo spillet med god og hvermand i branchen. Stilen er hovedsageligt blues genren men han cruiser med største selvfølgelighed ud i afrikanske stilarter, jazz, funk og rock med mere.
Alain er en sand mester på slideguitar, en teknik hvor man bruger et rør påsat sin finger til at glide op og ned af strengene. Det giver den distinkte blueslyd som man kan høre fra de gamle mestre.
Med sig på scenen har han Maciej Szymczynski på basso gt Zoltan Czörsz på trommer.
Torsdag
17. Oktober
kl. 18.00
Quiz, Mad og Milling
Find dine billetter her
Det er nu på torsdage vi quizzer – og heldigvis stadig med Danmarks bedste quizmester Henrik Milling.
Hvad skal der til for at vinde? Google, opkald til venner, er ikke tilladt. Men hvis man er skarp på alt hvad der hører under fænomenet ”popkultur”, som den manifesterer sig på film, tv, radio, musik, nyheder, spil mm. Så er man muligvis med i favoritfeltet.
Forvent at der er ualmindelig uhøjtideligt stemning, masser af smil og fuld tryk på anekdoterne. Der er spørgsmål om f.eks: Huset på Christianshavn, Everybody Loves Raymond, Bladerunner, Iron Man, The Rolling Stones, Mesterkokken, Whitesnake, Kongehuset, Bonderøven, Tæskeholdet, Badehotellet, Robbie Williams, TinTin og Matrix og det, der er meget værre…
Der dystes i hold af maks. seks deltagere, og det er old school med pen og papir. Mobiltelefoner, Google, opkald til venner og spørgsmål til publikum, er ikke tilladt.
Før quizzen er der mulighed for fællesspisning i Anaïs Kulturcafe, hvor menuen denne gang står på Chili con carne med øko ris og tortillachips.
Kl. 18 – 19 Fællesspisning pr. person kr. 129,-
Kl. 19 – 21 Quiz m Milling pr. person kr. 60,-
Lørdag
19. Oktober
kl. 11.30
Koncert: Lothar & Nande
Fri entré
Duoen Tim Lothar & Peter Nande har en spontan og underholdende tilgang til country blues. Musikken er i højsædet når Lothar udforsker bluesen i landdistrikterne, Mississippi og Piedmont, bevæbnet med guitar og resonator guitar.
Tim Lothar spiller trommer og hi‐hat med fødderne, mens han synger og spiller guitar. Det er fascinerende at se på, men man bemærker dog mest den hæse stemme, der lyder, som kom den fra en gammel slidt og ensom vagabond, med høje kilometertal.
Nande deler Lothars passion for country blues, men tilfører også en blanding af den gamle »juke joint« blues og boogie til showet. Nande således kendt som en udadvendt sanger og mundharpespiller, men begiver sig også ud i instrumenter som jødeharpe, jug (gammel whiskykrukke), skeer, vaskebaljebas og alskens percussion.
Sæt disse to begavede musikere sammen, og resultatet er en overbevisende blanding af blues stilarter med en naturlig løs »vibe«. Tim Lothar og Peter Nande elsker denne musikstil – og at spille sammen. De har det sjovt på scenen og de tager publikum med på turen. Forvent humoristisk historiefortælling, improviseret jamming, og mesterlig blues, spillet med virtuositet og hjerte!
Torsdag
24. Oktober
kl. 17.45
DANS, MÅNE
Find dine billetter til fællesspisningsarrangementet her
Aftenens menu bliver: Spansk Tapaz: Gazpacho, tortilla, croquetas, manchego/chorizo spyd og brødkurv.
Digt-koncerten DANS, MÅNE! er et møde mellem den traditionelle, kraftfulde flamenco og den spanske digter og pianist Federico García Lorcas univers.
I digtkoncerten DANS, MÅNE! vil guitarist Poul Jacek Knudsen, sanger Gustav Rey Henningsen og danser og klassisk pianist Julie Andkjær Olsen føre jer rundt i dette univers, recitere digte af Lorca, spille, synge og danse den ’ægte’, traditionelle flamenco, fremføre flere eksempler på Lorcas digte sat i musik og Lorcas egen musik og endelig den franske komponist Debussys klaverstykke ’La soirée dans Grenade’, en klangfuld fantasi over appelsintræer og fjerne danserytmer.
Vi får et kig ind i de populære spanske cafés cantantes, hvor kunstnere mødtes og fabulerede, spillede og dansede til langt ud på natten. Forbindelsen mellem Lorca og flamencoen er ikonisk. Lorca var forbundet med og inspireret af flamencoens eksplosive udtryk, dens stærke livtag med både kærligheden og døden, og kulturens dybe rødder i den andalusiske jord.
I 1922 arrangerede han, sammen med komponisten Manuel de Falla, den første festival i Granada for ’cante jondo’, den dybe sang. Han indsamlede spanske folkesange, ’canciones populares españolas’ og arrangerede og indspillede dem i 1931 sammen med flamencosangerinden ’La Argentinita’. I Lorcas digte tørner det lidenskabelige, rå flamencoskrig sammen med en elegance og surrealisme, der peger mere ud mod resten af Europas kunstscene i 20’erne og 30’erne.
Det bliver en aften fuld af måner, mandelblomster og kastagnetter, for en stund vil vi lade natten bestemme. En nat, hvor drøm og virkelighed mødes i en dans.
Ved koncerten udstilles også en serie af Julie Andkjær Olsens akvareller og oliekridttegninger, inspireret af Lorcas digte.
Arrangementet er i et samarbejde mellem Furesø Bibliotek og Farum Kulturhus
Lørdag
26. Oktober
kl. 11.30 - 13.30
Koncert: Aggerbæk og Woll
Fri entré
Det var oprindelig en forespørgsel om jazz på dansk der blev startskuddet på at brødrene Benjamin (guitar og vokal) og Christians (vokal) begyndte at snuse rundt i det koncept. Hvad findes der egentlig af jazz standards og bossa klassikere i danske versioner?
Brødrene gik straks på jagt efter oversættelser af de store klassikere. Dem vi ikke kunne finde, oversatte de selv. I deres detektivarbejde, stødte de på talrige vers i de gamle sange der ikke er kendt, de var fjernet for at komme hurtigt til refrænet. Aggerbæk og Woll har, med kærlighed for, ikke kun den gode melodi, men sandelig også for den gode tekst.
Så kom og få svaret på hvorfor Frank Sinatra ville flyves til månen, hvorfor man skal krydse vejen til hvor solen skinner, og hvorfor Ella ikke kunne give andet end sin kærlighed. Ud over hits som bl.a Fly me to the moon, On the sunny side of the street, I can’t give you anything but love, vil brødrene også optræde med Benjamins originale swingende jazz sange på dansk.
Onsdag
30. Oktober
kl. 11.00
Fællessang
Fri entré
I anledning af Spil Dansk Ugen 2024 inviterer Furesø Bibliotek, Furesø Musikskole og Farum Kulturhus traditionen tro til fællessang i Kulturcaféen.
Også denne gang er der mulighed for at opløfte sin røst og samtidig nyde en melodisk koncert med sangjazz-trioen ’TrioKant’. Danske årstidssange og dansk jazzmusik krydres med sange udvalgt af Spil Dansk arrangørerne 2024.
En klangfuld cocktail af akkompagnerede fællessange og koncertnumre ledes og leveres smukt og stemningsfuldt af: Marianne Cæcilia Eriksen: alt- og sopransaxofon, Morten Rolskov Westergaard: guitar og Ole Rasmussen: kontrabas. Sangtekster udleveres til fællesnumrene.
Arrangeret i samarbejde med Furesø Musikskole, Furesø Bibliotek og Farum Kulturhus
Onsdag
30. Oktober
kl. 17.45
Sebbers salon: BOBO MORENO
Koncert med mulighed for fællesspisning i vores hyggelige café!
Menuen står på Caribisk kyllingegryde med øko ris og kassava.
Pris u. fællesspisning: 150 kr
Pris m. fællesspisning: 279 kr
Find dine billetter her
Traditionen tro, er det faste indslag i Sebbers Salon selvfølgelig Bobo Moreno. Nærmere præsentation er vel ikke nødvendig.
Manden med den gyldne stemme, der behersker utallige genre, lige fra Motown, Gospel, Jazz, Blues til Pop i alle afskygninger.
Hvis ikke du har hørt ham live, så er det nu du skal slå til.
Kom og oplev Bobo Moreno!
Torsdag
31. Oktober
kl. 17.45
Halfdanskerne
Et fællesspisningsarrangement.
Find dine billetter her
Aftenens menu byder på: Caribisk kyllingegryde med økologiske ris og kassava
Pris u. mad: 150 kr
Pris m. mad: 279 kr
De mest kendte og elskede sange med tekster af Halfdan Rasmussen, Benny Andersen, Tove Ditlevsen, Frank Jæger, Piet Hein, Sigfred Petersen og Jeppe Aakjær tages under kyndig og kærlig behandling i et underholdende, vellydende, morsomt og medrivende show. Der bliver masser af muligheder for at synge med, klappe i takt og bare nyde de stærke og personlige fortolkninger af de største juveler fra den danske vise-skat.
Lige siden deres første album i 2010, der i øvrigt blev rost af selveste Benny Andersen, har Halfdanskerne i de sidste godt 15 år, spillet rundt det ganske land og udgivet 5 albummer.
Halfdanskerne er dog først og fremmest en live-oplevelse. De gennemarbejdede nyfortolkninger med elementer fra både visemusik, jazz, pop og folk leveres med musikalitet, kompromisløshed og masser af humor. Trioen har udviklet et spektakulært og visuelt show, hvor tre musikalske, autentiske og altid velklædte herrer styrker og supplerer hinanden med stor spilleglæde og masser af energi.
Besætningen er: Forsangeren, guitaristen, showmanden og trubaduren Mads Westfall. På strømpesokker dansende og spektakulært velspillende kontrabassist Rasmus Vennevold. Og den sidst tilføjet medlem er, er keyboardspilleren og sangeren Steen Svanholm.
Mange kommer til Halfdanskernes koncerter igen og igen. Så hvis du endnu ikke har oplevet dem, er det måske ved at være på tide.
Lørdag
2. November
kl. 11.30-13.30
Big Dipper Band
Big Dipper Band
Under kyndig ledelse af den legendariske Ole Kock Hansen, er vi stolte over at kunne præsentere Big Dipper Band; Et 18 mands big band efter bedste amerikansk forbillede. Bandet startede ellers som den mere beskedne ”Bjarnes Allmost Bigband”, BABB, men fik dog hurtigt sin nuværende form og status
Trods det at Big Dipper Band er et amatørorkester er det ikke desto mindre besat med kvalificerede instrumentalister, alle med mange års erfaring, der kombineret med et højt engagement afspejler sig i en stabil besætning. De rutinerede musikere er typisk aktive i adskillige andre sammenhænge, f.eks. mindre jazzgrupper, andre bigbands, harmoniorkestre og klassiske ensembler. Orkestret tilstræber derfor en balance mellem ensemblespil og solistiske indslag, som netop bigband-jazz-traditionen rummer. Bandet er uden aldersgrænse, og giver plads til et løbende generationsskifte.
Bandets forsanger Niels Bull, har åbentlyst ”de store”: Frank Sinatra, Sammy Davis, Jr., Tony Bennett, m.fl. som forbilleder, men han er også inspireret af nyere sangere i crooner-traditionen som Harry Conninck, Jr., Curtis Stigers, Michael Bublé og Robbie Williams.
Repertoiret spænder fra velkendte big band klassikere af arrangører som fx. Thad Jones, Quincy Jones, Sammy Nestico, Lennie Niehaus, Bill Holman og Oliver Nelson til danske indslag af fx Niels Jørgen Steen, Peter Jensen og - ikke mindst - Ole Kock Hansen.
Big Dipper Band glæder sig til at levere et brag af en jubilæumskoncert så kom i god tid, der bliver kamp om pladserne den dag
Tirsdag
12. November
kl. 17.00
Fyraftenssang
Fyraftenssang er en meget smuk og meget stemningsfuld tradition som Ældresagen har gennemført i de sidste 16 år med stadig stigende popularitet.
Arrangørerne finder til hvert arrangement en sangvælger, der udvælger sange fra højskolesangbogen. Valget af sange bliver begrundet, og sangvælgeren fortæller lidt om sig selv. Pianisten sørger for musikalsk ledsagelse på flygelet.
Caféen tilbyder som dagens ret efter Fyraftensang: Paprika mørbradgryde med økologiske ris.
Bestil det i forvejen i caféen, helst fredagen før. Du kan også bestille ved at ringe til caféen på 52 82 94 07.
Datoerne er:
12. november
10. december
Onsdag
13. November
kl. 17.45
LUNE CARLSEN
Køb dine billetter her
”Det er en kold tid som vi lever i” er overskriften på, denne aftens udgave af Sebbers Salon
En af Danmarks bedste Larsen/Gasolin fortolker, deler på denne aften scenen med Larsen/Gasolin fanatikeren Søren Sebber. Deres fælles kærlighed til Gas/Larsen smitter af, når klassiker efter klassiker bliver leveret med sjæl. Fra ”Langebro” ”Masser af succes” helt op til ”Moder Jord”.
Kom gerne med ønsker – de kan dem sikkert.
Dagens menu er: Paprika mørbradgryde med øko ris
Lørdag
16. November
kl. 10.00-15.00
JULEMARKED
Så er det endelig tid igen til at åbne dørene til årets hyggeligste dag, - nemlig vores dejlige Julemarked.
Vi fylder huset med julestemning, knas, godter og musik, og de mange boder bugner af spændende og hjemmelavede gaveidéer. Traditionen tro har Kulturhusets Julemarked en hel del kunsthåndværk af høj kvalitet at byde på.
Tag hele familien med og træd ind i en verden af nisser, engle, juledekorationer, glas, filt, træ, læder m.m. og bliv inspireret til årets unikke julegaveindkøb.
Nyd forfriskninger i caféen, syng med på alle de kendte julesange, når du møder Peter Wrangel ved klaveret og kom i julestemning til duften af nylavede bolsjer fra bolsjemanden. Kom glad.
Vi glæder os.
For udstillere, klik her
Torsdag
21. November
kl. 18.00
DET FORSØMTE FORÅR
Find dine billetter her
Rektor og lærere ved Metropolitanskolen er i centrum i denne humoristiske soloforestilling - den skøre matematiklærer Duemose, som er så rasende at han river kontakterne ud af væggen, fransklæreren Oremark der afhører sine elever på udspekuleret måde – og ikke mindst lektor Blomme, den underspillede dæmon, der til slut bliver slået ihjel.
Forestillingen bæres frem af Scherfigs komik og hans skarpe kritik af de voksnes magtmisbrug - den er en hyldest til ungdommen og foråret.
I samarbejde imellem Furesø Bibliotek og Farum Kulturhus
”Nåh, Tykkesen! Har du kraft nok til at fortælle os om den anden puniske krig? Rejs dig kun op, Tykkesen, du smækfede yngling! (…) Luk dit vældige gab op, du hvalfisk, og spyt dine ypperlige kundskaber ud! Dølg ikke din viden for os andre, vær ikke nærig og påholdende med din lærdom, men lad os også få lov til at sole os lidt ved din forstands lys!”
Citat fra Lektor Blomme i Det Forsømte Forår.
Forestilling u. fællesspisning: 75 kr.
Forestilling m. fællesspisning: 205 kr.
Menuen står denne gang på Kylling med øko svampe sauce, bacon og ris
Lørdag
23. November
kl. 11.30-13.30
KONCERT:
Heaters
Fri entré
Heaters fejrer i år deres 35års jubilæum med et brag af en koncert i Farum Kulturhus. Bandets repertoire dækker 3 årtiers rock ”som vor far lavede den”. Det bliver en skønsom blanding af de mange herlige rock-sange, de har delt ud af til publikum på et sted mellem 1.000 og 1.500 arrangementer over hele Danmark gennem alle årene!
Bandet har tidligere gæstet Caféscenen i Farum Kulturhus, og altid med stor succes – så kom til Heaters 35års jubilæumskoncert og bliv varmet godt og grundigt op.
Fra venstre Troels Schmidt (guitar/sang), i midten Ralf Hauger (trommer/sang) og til højre Søren Schmidt (basguitar/leadsang).
Torsdag
28. November
kl. 18.00
Quiz, Mad og Milling
Det er nu på torsdage vi quizzer – og heldigvis stadig med Danmarks bedste quizmester Henrik Milling.
Hvad skal der til for at vinde? Google, opkald til venner, er ikke tilladt. Men hvis man er skarp på alt hvad der hører under fænomenet ”popkultur”, som den manifesterer sig på film, tv, radio, musik, nyheder, spil mm. Så er man muligvis med i favoritfeltet.
Forvent at der er ualmindelig uhøjtideligt stemning, masser af smil og fuld tryk på anekdoterne. Der er spørgsmål om f.eks: Huset på Christianshavn, Everybody Loves Raymond, Bladerunner, Iron Man, The Rolling Stones, Mesterkokken, Whitesnake, Kongehuset, Bonderøven, Tæskeholdet, Badehotellet, Robbie Williams, TinTin og Matrix og det, der er meget værre…
Før quizzen er der mulighed for fællesspisning i Anaïs Kulturcafe. Denne gang står menuen på Øko kikærte gryderet med grønt og øko ris (vegansk)
Der dystes i hold af maks. seks deltagere, og det er old school med pen og papir. Mobiltelefoner, Google, opkald til venner og spørgsmål til publikum, er ikke tilladt.
Kl. 18 – 19 Fællesspisning pr. person kr. 129,-
Kl. 19 – 21 Quiz m Milling pr. person kr. 60,-
Find dine billetter her